July 5, 2024
Nöje

Vem sa att cirkusen är för barn? – En vuxens guide till att gå på cirkus i Stockholm

  • oktober 9, 2023
  • 5 min read

Vissa kanske tror att cirkus är för barn, men vi vuxna vet bättre! Att gå på cirkus är en upplevelse som kan vara lika spännande och underhållande för oss som för barnen. Och när det gäller cirkus i Stockholm, finns det många valmöjligheter att välja mellan. Häng med mig på en resa genom Stockholms cirkusscen, där jag kommer att ge dig mina bästa tips för en oförglömlig upplevelse.

Hitta den perfekta cirkusen

När du ska välja en cirkus att gå på är det viktigt att tänka på vad som passar dig bäst. Vill du se djurakrobatik eller är du mer intresserad av modern cirkus med akrobatik och jonglering? Vill du se en storslagen föreställning i en tältcirkus eller en intimare upplevelse i en mindre lokal?

En av mina personliga favoriter är Cirkus Cirkör, ett svenskt företag som är kända för sin innovativa cirkus och deras fantastiska föreställningar. De uppträder regelbundet på olika platser runt om i Stockholm. Deras shower är alltid fulla av överraskningar och humor, och jag har aldrig blivit besviken.

En annan cirkus som jag rekommenderar är Flic Flac, en tysk cirkus med en radikal och annorlunda stil. Deras föreställningar innehåller allt från biljakter till motorcykelstunts och är alltid en upplevelse utöver det vanliga.

Planera ditt besök

När du har bestämt dig för en cirkus att gå på, är det viktigt att planera ditt besök i förväg för att få ut det mesta av din upplevelse. Detta inkluderar att boka biljetter i förväg för att undvika besvikelser när föreställningen är slutsåld. Du vill också välja en lämplig plats i cirkustältet, där du kan se allt som händer på scenen utan att bli distraherad av något annat.

En annan sak att tänka på är att klä dig bekvämt och lager på lager, eftersom cirkustältet kan vara ganska kallt. Det kan också vara en god idé att ta med snacks och vatten, eftersom cirkusen vanligtvis inte tillåter mat och dryck från utsidan.

Förvänta dig det oväntade

En av de största fördelarna med att gå på cirkus är att du aldrig vet vad du kan förvänta dig. Du kan förvänta dig spänning och adrenalin, men du kommer också att bli överraskad och underhållen på ett sätt som du aldrig trodde var möjligt.

En av de största överraskningarna jag någonsin upplevt på cirkus var när en akrobat gick ut på en hög tråd och plötsligt började jonglera med eld. Jag satt med hjärtat i halsgropen och trodde att han skulle falla, men han fortsatte att balansera och jonglera med en oerhörd skicklighet. Det var en sådan fantastisk känsla att vara en del av publiken och uppleva något så unikt.

En annan gång gick jag på en cirkus som inkluderade en clownföreställning. Jag förväntade mig några skratt och skämt, men clownen överträffade mina förväntningar genom att använda publiken som en del av hans föreställning. Jag blev plötsligt en del av cirkusen och det var en sådan rolig upplevelse.

Gör det till en helhetsupplevelse

Att gå på cirkus är inte bara en föreställning, det är en helhetsupplevelse. Du kan göra det till en speciell kväll genom att gå ut och äta middag innan eller efter föreställningen. Stockholm har många restauranger som passar alla smaker och budgetar. En del cirkusar erbjuder även mat och dryck under föreställningen, vilket gör det till en riktig fest.

Du kan också göra det till en helgresa genom att bo på ett hotell i närheten av cirkusen. Det finns många hotell i Stockholm som ligger i närheten av cirkustältet eller cirkuslokalen, vilket gör det enkelt att ta sig dit och tillbaka utan att behöva oroa sig för transport.

Sammanfattning

Att gå på cirkus i Stockholm är en fantastisk upplevelse som alla borde prova. Det är inte bara för barn, utan det är också en spännande och underhållande upplevelse för vuxna. Genom att välja rätt cirkus, planera ditt besök i förväg och förvänta dig det oväntade kan du göra det till en oförglömlig upplevelse. Och genom att göra det till en helhetsupplevelse med mat, dryck och övernattning kan du göra det till en speciell kväll eller helgresa.

Så vad väntar du på? Boka biljetter till en cirkusföreställning idag och upplev magin själv!

About Author

Ronja Lundström