June 25, 2024
Välmående

Tips på bra tandläkare i Göteborg

  • december 11, 2022
  • 4 min read
Tips på bra tandläkare i Göteborg

Att plötsligt få svår tandvärk eller bita sönder en tandkrona kan vara ett stort problem i vardagen som gör det omöjligt att arbeta. För att undvika smärtor och obehag är det bra att ha tillgång till en trygg och kunnig tandläkare i Göteborg. En välrenommerad tandläkare kan hjälpa dig med årliga tandkontroller som tidigt upptäcker dolda hål eller andra problem och åtgärdar dem innan läget blir akut. Genom att regelbundet gå till en tandläkare i Göteborg kan du spara pengar och förebygga tand- och hälsoproblem på längre sikt.

När du väljer Tandfokus som din tandläkare får du tillgång till ett större antal kliniker som ligger på centrala lägen i stan. Du kan enkelt ta dig till Tandfokus mottagningar där du blir väl mottagen av personal som har djup kompetens och kunskap. Tandfokus erbjuder prisvärd tandvård och behandlingar till alla som bor i Göteborg med omnejd. Du kan få både vanliga behandlingar och estetisk tandvård. Bland de behandlingar som erbjuds finns specialisttandvård, fasader och kronor, tandimplantat, tandblekning, behandling av tandlossning samt rotfyllning.

Viktiga faktorer för en bra tandläkare

För att en tandläkare ska uppfattas som trygg och pålitlig för dig som kund är det viktigt att du i förväg får reda på vilka priser som gäller för alla behandlingar. Många tandläkare erbjuder idag särskilt utbildad personal som kan ta emot patienter med tandvårdsrädsla. Upp till varannan patient har idag ett obehag inför att besöka tandläkaren, vilket kan innebära att besöket behöver delas upp i flera. Det första besöket innebär ofta endast ett samtal där ingen undersökning genomförs. Här kan en behandlingsplan läggas upp så att du vet att du kan hantera de efterföljande besöken hos tandläkaren. De bästa tandläkarna arbetar så att du får vistas i en trygg och lugn miljö med smärtfri behandling.

Många fysiska besvär kanske inte direkt härleds till tänderna, fast tandproblem är en bakomliggande orsak. Du kanske har ont i käkarna eller i huvudet och har symtom där du gnisslar tänder under natten. Detta kan leda till smärta samt sprickor och skador på tänderna. En bra tandläkare i Göteborg kan ta fasta på symtomen och härleda dem till din bettfysiologi. Du kan behöva prova ut en bettskena i hård eller mjuk plast som görs efter ett avtryck från dina tänder. Hos en bra tandläkare kan du också få förslag på käkgymnastik, där du får särskilda avslappnande rörelser att träna på några minuter varje dag.

För att tandläkarvården ska hålla en hög kvalitet för dig som patient är det viktigt att inte enbart förebygga och åtgärda hål och sprickor. För maximal tandhälsa behöver du också gå till en tandhygienist mellan tandläkarbesöken. En tandhygienist kan undersöka ditt tandkött för att se om du har fickor eller om tandköttet blöder, är svullet eller rött. Tandhygienisten kan utföra depuration, det vill säga att ta bort beläggningar som plack och tandsten för att förebygga tandlossning och tandköttsinflammation. På detta sätt kan vanliga tandproblem motverkas redan på ett tidigt stadium och behöver inte gå så långt att de kräver akuta åtgärder.

About Author

Ronja Lundström